FÖRESTÄLLNING

Ung Teaterfestival 2024

AV Peter Krantz, Anna Grundström, Ung Teater Karlskoga
18-23 maj

Årets Ung Teaterfestival går av stapeln på Kungsteatern 18 maj och pågår ända fram till 23 maj. Det bjuds på fyra olika uppsättningar med totalt 5 föreställningar. De spelas av Kulturskolans ungdomsgrupper som alla går i högstadiet/gymnasiet samt Ung Teater Karlskoga, med en något äldre ensemble.

Fri entré – först till kvarn!

Det börjar bli rätt akut – en tragikomisk minimusikal om psykisk ohälsa (Ung Teater Karlskoga)
Genom en blandning av musik, drama och komedi tar vi med dig på en emotionell resa genom livets utmaningar. Det är en föreställning som inte bara underhåller, utan också upplyser och berör det svåra och komplicerade ämnet psykisk ohälsa och som inspirerar till förståelse och hopp.

Robin Hood
Marion har precis blivit utsedd till biträdande regent medan Kung Rickard är i väg på korståg. Samtidigt har Robin återvänt till riket. Nystärkt i sina teorier om att djur och natur måste skyddas från exploaterande adelsmän.

Se Ung Teater 4s version av Marion, Robin och deras band av laglösa som försvarar Sherwoodskogen mot prins John och Sheriffens yxor.

En saga om gott och ont
Ung teater 2 presenterar en föreställning inspirerad av Astrid Lindgrens berättelse om Bröderna Lejonhjärta.
Föreställningen riktar sig till gruppens föräldrar och vänner.

Tuvas Resa
En egen skriven pjäs om konsekvenserna av att göra ett misstag på nätet. ”Dom där bilderna skulle jag aldrig ha skickat”. Tuva bor i Borås och går i årskurs 8. Har en pojkvän. När familjen flyttar till Karlskoga och Tuva börjar på Skrantaskolan blir det såklart svårt att vara tillsammans och det är då Adam får Tuva att göra det där hon aldrig borde ha gjort.

SPELPLATS Kungsteatern
PRISER

Fri entré

FÖRESTÄLLNINGAR

Lördag 18/5, kl 18 – Det börjar bli rätt akut
Söndag 19/5, kl 14 – Robin Hood
Söndag 19/5, kl 16 – En saga om gott och ont
Söndag 19/5, kl 18 – Det börjar bli rätt akut
Torsdag 23/5, kl 19 – Tuvas Resa