Emilia Wunder

Skådespelare

Född: 2008

Hur kom du i kontakt med teatern?
Jag har alltid velat jobba med film så under våran praktik vecka så hörde jag av mig till teaterföreningen för att kolla ifall jag kunde få praktisera där under en vecka. Då kom jag i kontakt med Jennifer som skulle bli min handledare och sa att jag jätte gärna fick komma och vara med för att de var mitt uppe i en spel period med ”Arsenik och gamla spetsar” och då skulle jag få vara med mycket under föreställningarna. Vilket jag såg mycket fram emot. Jag kom snabbt in i gänget och hjälpte till med allt möjligt backstage med att fixa och laga rekvisita. Locka hår och sminka skådespelarna. Jag satt mycket vid ljud och ljus under föreställningarna då jag är väldigt intresserad av sånt. Fick vara med i alla kostym förrådd osv. Det här var mitt livs bästa stund i livet och när veckan var slut så fick jag vara med även under helgen och sen när den helgen också var slut så fick jag vara med den andra veckan ut tills sista föreställningen kom för att det hade fungerat så himla bra och jag var rätt omtyckt från alla i gänget fick jag höra. Då var de redan bestämt att jag absolut skulle stanna kvar och då fick jag även vara med under Alice i underlandet och hjälpa till där med lite allt möjligt smink. Hår, rekvisita, filmning osv och sen när höst terminen börja så hade jag anmält mig till att få vara med och gå i teatern också. Då allt det här betytt så oerhört mycket för mig så var de ju en självklarhet och just kungsteatern betyder super mycket för mig. jag har tremänningar som gått på teater länge Linnea & Amanda Larsen. Jag har själv funderat på att börja men aldrig riktigt vågat då jag varit väldigt scen rädd och helst inte velat vara i fokus utan trivs som allra bäst bakom. Men nu är det inte lika läskigt och nervöst längre. Så är de roligt att pröva på nya saker och få vara med.

Vad är ditt bästa teaterminne?
Mitt bästa teater minne är ju såklart ifrån min praktik vecka med Arsenik och gamla spetsar. Finns absolut inget i mitt liv som betyder lika mycket som under den spelperioden jag fick vara med och uppleva. Den föreställningen kommer alltid att ligga mig som närmst hjärtat. Och som jag kommer att bära med mig för resten av mitt liv.

Vad är ditt värsta teaterminne?
Jag har absolut inget värsta teaterminne då teatern har hjälpt mig att kunna stärka mitt egna självförtroende och fått mina dåliga dagar till att bli till dagar jag sent kommer att glömma. Men sen såklart så har ju vissa saker i vissa stunder varit jobbiga men det har ändå varit roligt eftersom att de har med teatern att göra så blir de liksom ändå inte så jobbigt. Eftersom man har så roligt ihop med alla.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Snäll, energifylld och tankspridd.

Har du en drömroll?
Jag älskar skräck och kollat skräckfilmer enda sen jag var väldigt liten så min drömroll skulle nog helst att få vara nån skräck karaktär i en film. Eller någon slags survivor som ur the walking dead tex.