Amanda Hjalmarsson

Skådespelare & Ledamot

FÖDD: 2007

Hur kom du i kontakt med teatern? 
Min första kontakt med teatern var när mamma var med i en föreställning som hette Gruffet i Chiossa med teaterföreningen lyset. När hon senare skulle vara med i musikalen Annie var jag med henne på några rep och bestämde mig för att jag ville vara med trots att jag bara var 7 år. Så jag frågade mamma om jag fick vara med som svarade att jag skulle fråga regissören med tron om att jag inte skulle våga. Men jag gick rakt fram till regissören som var Peter Krantz och sa att jag ville vara med och efter att jag provat i en liten scen fick jag vara med.  Senare började jag också på kulturskolan.

Vad är ditt bästa teaterminne?
Det finns många bra minnen från teatern men jag skulle nog ändå tro att det är när jag var med i musikalen Annie med Lyset. Det var väldigt kul eftersom det var en musikal och jag gillar teater, sång och dans men också för att det var den första pjäsen jag var med i.

Vad är ditt värsta teaterminne? 
När man måste repa eller spela sommarteater i spöregn.

Beskriv dig själv med 3 ord: 
Snäll, glad och självsäker.

Har du en drömroll?
Jag skulle ha älskat att få köra musikalen Annie igen fast då helst spelat Annie så man skulle kanske kunna säga att det är min drömroll.