FÖRESTÄLLNING

Sannas Sanna Jag

AV Rasmus Lindberg

Sanna är ett utsatt barn. Hon bor med sin frikyrkotrogna mamma, sin alkoholiserade och ofta våldsamma pappa – som också är vaktmästare på hennes skola. Snacka om övervakning! Hon har få vänner. Hon får inga julklappar. Det är tråkigt, ensamt, isolerat – men hon har sin älskade katt. En dag händer något som får bägaren att rinna över, trycket blir för stort och Sannas sanna jag dyker upp.

Hela hennes existens sätts i gungning. Till slut måste hon helt enkelt bara dra, dra iväg från allt. Det här är hennes avskedspjäs, kvarlämnad i en dator i vänthallen på en busstation någonstans i Sverige.

Det här är Kulturskolans äldsta teatergrupp (flera av dem var med i Fanny & Alexander vintern 2016-17). Sannas Sanna jag ska spela för åk 8–9. Föreställningen rekommenderas från högstadiet och uppåt.

Länk pjäs från 2014 av Rasmus Lindberg. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15–20 år). Riksteatern har beställt pjäser av fem av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem. Länk är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden.

PREMIÄR 21 Maj 2017
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

IZABELLE WESTBERG Sanna
KLARA UHRBERG Sannas huvudsakliga berättarröst
LINN NOREÉN Sannas sanna jag
SEBASTIAN DUVÉNG Linus
VILHELM BERNDT Pappan
SOFIA PERSSON Mamman
SIMON TARAKKAMÄKI Rektor, får, kyrkomedlem, klon, mm.
VIGGO PETTERSSON Gorillan, trasig klon, kyrkomedlem, mm.
IVAN ROSIN Ängeln, Sannas katt, klon, mm.
ADEM ESMAEL Kompis, vis man, klon, mm.
ALEXANDER KARLSSON Kompis, vis man, klon, mm.

PRODUKTION

Regi EVA DÄLLERUD
Kostym JENNIFER LJUSTERÅS
Teknik JENNIFER LJUSTERÅS
Foto SARA DUVÉNG